VACATURE: Wmo- consulent

Wat zoeken we?

Cortice zoekt Wmo- consulenten voor interessante opdrachten bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen.

Als Wmo- consulent heb je direct contact met de kwetsbaren in onze samenleving. Je werkt vanuit een integrale context samen met je collega’s van verschillende disciplines en met focus op uiteenlopende problematiek. Als team ben je toegerust met kennis en instrumenten om te zorgen dat mensen zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig kunnen wonen en optimaal kunnen participeren in maatschappij en economie. Dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Het is de tijd van transformatie. Gemeenten en hun partners ontwikkelen allerlei initiatieven en organisatievormen om deze belangrijke taak zo doelmatig en doelgericht mogelijk uit te voeren. Processen zijn niet statisch maar worden voortdurend geëvalueerd en verbeterd.

Je bent je bewust van deze brede en dynamische context en in staat om daar een vruchtbare bijdrage aan te leveren. Je legt huisbezoeken af, behandelt Wmo- aanvragen. Je informeert cliënten en analyseert hun zorgvragen. Je stelt indicaties en vanuit de gezinssituatie van de cliënt ben je opmerkzaam en in staat de verbinding te leggen met de andere disciplines.

Je beschikt over een HBO – diploma op maatschappelijk of sociaal juridisch gebied (bijv. SPH, MWD, Psychologie, Pedagogiek of Ergotherapie) aangevuld met cursussen en trainingen gericht op de Wmo en de rol van Wmo- consulent. Verder beschik je over de vereiste kwaliteiten zoals klant- en resultaatgerichtheid, een goede oordeelsvorming, ben je communicatief en sociaal vaardig, analytisch en gericht op verbetering van de processen.

In de detachering leer en groei je snel. Maar je moet ook in zekere mate “plug-and-play” zijn. Daarom vragen we minimaal 3 jaar recente en aantoonbare werkervaring met de problematiek en indicatiestelling op alle terreinen van de Wmo. Tot slot vereist de integrale context van de rol van de hedendaagse Wmo- consulent aantoonbare kennis op hoofdlijnen van de andere terreinen in het sociaal domein: jeugd-, werk- en inkomensproblematiek, blijkend uit relevante werkervaring.

Wat kunnen we bieden?

  • Marktconform salaris in de range van gemeentelijke schalen 9 tot 10.
  • Bonusregeling
  • Leaseauto
  • Een goed pakket aan verzekeringen
  • Persoonlijke coaching
  • Devices
  • Opleiding
  • Interessante en leerzame opdrachten
  • Netwerk
  • Een leuk team en een informele organisatie waar commerciële doeleinden niet de sfeer bepalen.

Ben jij een maatschappelijk betrokken professional en wil je graag in korte tijd je kennis en ervaring naar een hoger niveau tillen? Mail dan je cv naar:

Fons De Boeck

f.deboeck@cortice.nl